walkey.dk

Det handler om at turde

At starte et band betyder for de fleste, at der er flere personer, der kan spille hvert deres instrument, der finder en sanger, og dernæst beslutter sig til at skabe musik sammen. Rigtig mange starter på deres instrumenter allerede fra barnsben af, og de søger derhen, hvor deres interesser ligger rent musikalsk.

Målet er klart: At blive kendt og at komme ud at spille musikken live både i Danmark og internationalt. Det kan for eksempel til en start være til racingevents og på lokale klubber og cafeer, mens der stadig kun drømmes om fyldte stadions og et eksploderende pladesalg. Apropos fyldte stadions – hvorfor så ikke tage et kig på denne Euro 2020-kampliste?

Modet er afgørende

Men der er både bands og musikere derude, der beslutter sig for det at blive musikere, inden de på nogen måde mestrer et instrument. Et af de mest kendte eksempler er bandet Monkeys, som de fleste kender. De kunne faktisk reelt ingenting, og først da det blev afsløret, besluttede de sig til at lære det og vise, de rent faktisk hørte til på scenen.

Anderledes ser det ud for Walkies. Her var musikken også deres kald, men uden at få andre til at skrive og fremføre musikken, mens alt andet er playback. Her bevises det bare, at dedikation og timer i øvelokalet gør mester, samt at alle kan nå rigtig langt ved at arbejde hårdt for det. Når det er noget, der er så givende som musik, er det heller ikke svært at motivere sig, og det opleves tydeligt ved liveoptrædenerne.

Her er der en sund balance i evnerne til at blive dygtig, men samtidig at have sjælen med i arbejdet. Musikere, der har noget på hjerte og en historie at fortælle, kommer langt ud over scenekanten og sikrer, at alle tilhørere får en fantastisk oplevelse hver eneste gang. Det giver både fans, men det giver flere og flere lyst til at deltage i koncerterne.